05 feb. 2017

Verificarea periodica si revizia tehnica a instalatiilor de gaze  o masura obligatorie pentru toti abonatii

        Verificarea periodica si revizia tehnica a instalatiilor de gaze sunt masuri obligatorii, pe care fiecare client in parte trebuie sa le ia si sa le faca la un anumit interval de timp, stabilit in contractul cu furnizorul de gaze. Aceste masuri se iau in plus pentru siguranta intregii familii, dar si a celorlalti locatari din bloc sau din imobilul respectiv.

Simpla verificare sau revizia instalatiilor de gaze si detectarea la timp a posibilelor scurgeri de gaze pot salva vieti. Aceste masuri si termene trebuie luate si respectate cu atat mai mult cu cat, in gospodaria proprie se utilizeaza si o centrala termica pe gaze.

Astfel, verificarea tehnica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale se face, in functie de contractul stabilit cu furnizorul de gaze:

– periodic la maximum 2 ani, de la data punerii in functiune sau de la data ultimei verificari

– la cererea clientului final, in cazul in care e nevoie

Spre deosebire de verificarea periodica, revizia periodica a instalatiilor de gaze presupune mai multe incercari tehnice, pentru stabilirea rezistentei instalatiei, prin proba de etanseitate la presiune, dar si alte operatii.

Revizia tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale se face astfel:

– periodic, la maximum 10 ani, obligatoriu de la data punerii in functiune

– dupa intreruperea utilizarii instalatiei de utilizare pentru o perioada de timp mai mare de sase luni

–  dupa orice eveniment care ar fi putut afecta instalatia de utilizare a gazelor naturale

– la cererea clientului, daca se doreste o revizie suplimentara

In situatia in care se depaseste, neintentionat, termenul scadent privind verificarea instalatiei si revizia tehnica a instalatiilor de gaze, sau persoana in cauza nu e sigura de data cand trebuie facute cele doua operatiuni, furnizorul va contacta prin diferite metode clientul final pentru realizarea acesteia. Altfel, persoanele care ignora intentionat avertismentele sau data scadentei, facute de furnizorul de gaze, li se va sista furnizarea de gaze naturale in cel mai scurt timp. Sistarea furnizarii de gaze naturale se va face, in aceasta situatie, indiferent daca persoana in cauza e cu plata la zi a facturilor.

Aceste verificari planificate nu urmaresc altceva decat sa se obtina garantia bunei functionari si in parametrii normali a instalatiilor de gaze, dupa un interval de timp stabilit la incheierea contractului cu furnizorul de gaze.

Orice consumator trebuie sa respecte aceste termene, stabilite de furnizorul de gaze si sa retina ca se fac la intervale de timp diferite.

De asemenea, daca se intampla, ca intre timp, dupa revizia periodica a instalatiilor de gaze, sa apara anumite evenimente care ar putea afecta instalatia de utilizare, abonatul are din nou obligatia sa suporte contravaloarea reviziei tehnice.

Revizia instalatiilor de gaze este obligatorie si in situatia in care instalatia de utilizare a gazelor naturale nu a functionat o perioada mai mare de sase luni.

In ceea ce priveste costurile, atat pentru revizia ori verificarea tehnica a instalatiilor de gaze, acestea sunt stabilite in contractul incheiat cu firma furnizoare sau pot fi aflate cerand mai multe informatii tot la firma de gaze. Doar acestia au dreptul sa faca astfel de interventii.

Daca, in plus, aveti si centrala termica pe gaze in gospodarie sau in locuinta proprie, puteti opta pentru pachete cu preturi avantajoase oferite de furnizorul de gaze naturale, atat pentru revizia instalatiilor de gaze, cat si pentru revizia periodica a centralei. In acest caz, revizia centralei termice, obligatie care ii revine tot clientului, se va face tot la maximum doi ani, inaintea verificarii si a reviziei instalatiilor de gaze. Altfel, se va pune sigiliu si se va sista furnizarea gazelor naturale.

Detalii pentru verificarea periodica si revizia tehnica a instalatiilor de gaze la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !