Montaj aragaze, plite in sectorul 4. Sfaturi utile la instalare

Te muti in casa noua sau ai renovat si ai nevoie de servicii de montaj aragaze, plite in sectorul 4 al capitalei?

Te poate ajuta un specialist instalator cu autorizatie ANRE. Nu te hazarda sa faci de unul singur astfel de operatiuni si nici nu este recomandat sa lasi un meserias neautorizat sa efectueze lucrarea. Avand in vedere ca sunt aparate care functioneaza in special pe gaz, te poti expune riscurilor, pe tine, familia, vecinii si bunurile din casa.

Cine iti poate monta aragazul sau plita?

Pentru servicii de montaj aragaze, plite pe gaz sau electrice, pe raza sectorului 4 din capitala, cauta un specialist instalator cu autorizatie ANRE, care poate sa efectueze astfel de lucrari in deplina siguranta.

Operatiunile de montaj, instalare, service sau reparare aragaze ori plite trebuie facute doar de firme autorizate ANRE, care lucreaza cu personal calificat, instalatori cu autorizare ANRE. De asemenea, folosesc materiale de calitate si respecta normativele si standardele impuse de producatori.

Astfel de aparate electrocasnice au in manualul de instalare indicatii exacte si recomandarea ca acestea sa fie montate doar de catre personal autorizat. Altfel, risti pierderea garantiei.

Ce materiale sunt necesare pentru montaje aragaze sau plite?

Pentru racordarea aragazului la reteaua de gaze este nevoie de:

– Doi robineti de gaz si un racord flexibil din inox

– Doua chei franceze sau alte chei pentru tevi

– Niplu, care face legatura intre conducta de gaze si racord

– Banda de teflon si garnituri

– Regulator de gaz pentru aragazele cu senzori de detectie a flacarii,  cu rol de a regla presiunea gazelor, eliminand variatiile ce pot sa apara la furnizare. Pentru o buna functionarea, presiunea normala a gazelor la instalarea aragazului trebuie sa fie de 20mBari.

Pentru instalarea plitei pe gaz este nevoie de:

– Scule pentru instalare

– Racord flexibil

– Coturi

– Regulator de gaz

Sfaturi utile la montajul aragazelor sau plitelor pe gaz in sectorul 4

Montajul aragazului

Cand vine vorba de instalarea unui aragaz, orice specialist stie unde se monteaza si va ofera cele mai bune sfaturi in acest sens.  Cel mai potrivit loc este cel care ofera un spatiu de cel putin 25 de mm intre aragaz si perete.

 • Inchiderea robinetului de gaze. Inainte de montajul propriu-zis trebuie sa te asiguri ca robinetul de gaze este inchis.
 • Montarea niplului. Se monteaza niplul intre conducta de gaz, care alimenteaza locuinta si racordul flexibil.
 • Montarea regulatorului de gaze. La conducta de alimentare a aragazului se infileteaza regulatorul de gaze.
 • Pentru fiecare imbinare se vor folosi garnituri si banda de teflon, ca sa nu existe scurgeri de gaze.

Montajul plitei

 

 • Dezasamblarea plitei. Inainte de instalare, plita noua, ce urmeaza a fi montata, trebuie pregatita corespunzator, eliminand folia de protectie, cartonul, toate benzile adezive sau polistirenul. Dezasamblarea trebuie sa se faca cu atentie, pentru ca altfel se pierde garantia produsului.
 • Pozitionarea plitei pe gaz. Aceasta operatiune trebuie sa respecte anumite standarde, pe care doar un instalator autorizat le cunoaste. Plita pe gaz trebuie pozitionata la cel putin 60 de cm fata de orice corp de mobilier care depaseste planul de lucru, iar dulapurile suspendate trebuie pozitionate la o inaltime de aproximativ 42 de cm fata de plita. Toate spatiile trebuie sa fie corespunzator ventilate, pentru a evita producerea incendiilor.
 • Instalarea plitelor incastrat este o procedura mai dificila decat in cazul celor care se fixeaza pe blat. Necesita o fixare perfecta in blat cu ajutorul unor cleme speciale. De aceea, este recomandat sa ceri ajutor specializat.
 • Conectarea furtunului flexibil din inox trebuie facuta cu Imediat dupa conectare se va face o verificare pentru a vedea daca exista sau nu scurgeri de gaze. Aceasta operatiune trebuie realizata de un instalator autorizat cu experienta in montajul plitelor si aragazelor pe gaze, in sectorul 4.
 • Conectarea cablurilor plitei la reteaua de curent electric.
 • Adaptarea arzatoarelor la diferite tipuri de gaz si reglarea aerului la arzatoare. Toate aceste operatiuni necesita experienta unui specialist. Un reglaj necorespunzator poate genera probleme la functionarea arzatoarelor.
 • Reglajul minimelor si al maximelor la arzatoarele plitei. Verificarea se face prin rotirea la minim sau maxim a butoanelor si pentru a vedea daca flacara se mentine sau nu.

La finalul operatiunilor de montaj aragaze sau plite, pe raza sectorului 4, un tehnician autorizat  ANRE va oferi garantie pentru lucrarea pe care o executa. Unele firme ofera cinci ani garantie pentru astfel de lucrari.

Montaj aragaze Sector 4 de catre o echipa autorizata ANRE, servicii de montaj aragaze profesional, calitate garantata, garantie lucrare in Sectorul 4.

Echipa noastra de instalatori autorizati ofera servicii de montaj aragaze, reparatii aragaze si servicii conexe acestora. Operatiunea de racordare a aragazului trebuie facuta prin utilizarea de materiale calitative, acestea fiind atestate tehnic pentru utilizarea in instaltiile de gaze naturale.

Echipa noastra de tehnicieni autorizati si profesionisti executa servicii de montaj aragaze in Bucuresti (sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6) si pe toata raza Ilfov.

Serivicii de montaj aragaze Sector 4: 

Cartierul Giurgiului – oferim instalatori calificati inclusiv in zona Soseaua Giurgiului, Strada Toporasi, zona fosta ROCAR, Scoala Nr 188, Strada Verigei, zona Cimitirul Evreiesc, B-dul Pieptanari, etc.
Cartierul Berceni – asiguram instalatori autorizati inclusiv in zonele: B-dul Brancoveanu, Parc Brancoveanu, zona Oraselul Copiilor, Str. Nitu Vasile, Piata Sudului, Sos. Oltenitei, B-dul Alexandru Obregia, Str. Turnu Magurele, Drumul Gazarului, Strada Luica, Strada Emil Racovita, Soseaua Berceni, zona ROMPRIM, Strada Alunisului.
Cartier Aparatorii Patriei – actionam in cel mai scurt timp in zonele: Strada Ion Iriceanu, Strada Caporal Marin Grigore, Zona Metrou Aparatorii Patriei, zona Serelor, Grup Scolar Industrial Dacia, zona Depou IMGB.
Cartier Oltenitei – acoperim Soseaua Oltenitei, zona Piata Sudului pana la intersesctia cu DNCB.
Cartierul Tineretului si Vacaresti – oferim servicii de instalatii in zona Parcul Tineretului, B-dul Tineretului, B-dul Gheorghe Sincai, Strada Visana, aleea Trestiana, Calea Piscului, Calea Vacaresti, Liceul Petru Rares.
Zona comerciala Berceni – acoperim inclusiv zona Selgros, Hornbach, Grand Arena, B-dul Metalurgie.

Detalii si oferte de pret la telefon sau prin email.