Montaj aragaze plite, in sectorul 5. Aspecte esentiale la instalare

Ai nevoie de montaj aragaze, plite pe raza sectorului 5 din Bucuresti?

Un tehnician, instalator autorizat ANRE te poate ajuta cu astfel de lucrari. Avand in vedere ca astfel de aparate  functioneaza in general cu ombustibil gaz, montajul aragazelor, plitelor, pe raza sectorului 5 sau in alte zone trebuie sa se faca doar de catre instalatori autorizati.

In acest fel beneficiezi de garantia lucrarilor, a materialelor folosite, de promptitudine si incredere. De asemenea, lucrarile vor fi realizate rapid si estetic.

Montaj aragaze, plite in sectorul 5 – Aspecte obligatorii la instalare

In conformitate cu Normele tehnice pentru proiectarea, executarea, exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze, la montajul aparatelor ce utilizeaza combustibil gaz, sunt obligatorii urmatoarele aspecte:

– Se interzice montajul aparatelor consumatoare de combustibili gazosi cu flacara deschisa.

– In incaperea in care se instaleaza aragazul este necesara o aerisire permanenta, neobturabila, catre exteriorul cladirii cu un diametru de minimum 10 cm.

– Camera, unde se monteaza aparatul electrocasnic, trebuie sa fie prevazuta cu suprafata vitrata, geam sau usa, de dimensiune corespunzatoare, raportata cu volumul incaperii.

– Peretii  si tavanul camerei, unde se instaleaza astfel de aparate, trebuie sa fie ignifugi, fara pericol de aprindere, declansare incendiu.

– Aragazele se pot conecta la instalatia de gaze cu un racord flexibil, omologat. Lungimea racordului trebuie sa fie de maxim un metru. In cazul racordurilor executate prin ziduri, imbinarile trebuie sa fie fixe, prin tevi de gaze.

– In cazul aparatelor consumatoare de combustibili gazosi, prevazute cu robinete de manevra, se recomanda utilizarea unui singur robinet de siguranta in conformitate cu normativul de gaze.

– Camera unde se monteaza aparatul trebuie sa aiba un volum minim de 7,5 mc, in cazul bucatariilor. Iar pentru aragazele casnice uzuale, volumul incaperii unde urmeaza sa se monteze trebuie sa fie de minimum 10 mc.

– Aparatele pentru gatit cu flacara libera, aragazele rebuie sa se amplazeze la o distanta de siguranta fata de celelalte corpuri sau aparate consumatoare (masini de spalat, vase, rufe, frigidere), de 0,5-1m.

– Fiecare arzator trebuie reglat, in asa fel incat flacara sa permita o utilizare optima a gazului natural.

De asemenea, trebuie sa se utilizeze materiale de calitate. Tubul flexibil si robinetul trebuie sa fie atestate tehnic, sa aiba termen de garantie si o durata de utilizare specificate de producator. La montajul aragazelor se pot folosi racorduri flexibile pentru gaz din alama sau inox, complet metalice si extensibile, cu partea ondulata fabricata din tabla de otel inoxidabil, cu o grosime minima de 0,2 mm.

Dupa montajul aragazului se va face verificarea amanuntita cu echipamente speciale. Detectoarele de gaz portabile efectueaza o verificare rapida si perfecta de verificare a instalatiei de gaze, depistand posibile scurgeri de gaze sau defecte ale instalatiei.

Pentru servicii de montaj aragaze, plite, pe raza sectorului 5 se recomanda sa se apeleze doar la firme autorizate si agreate firmei distribuitoare de gaze din zona, care va folosi un instalator autorizat si vor respecta prevederile legale.

In cazul montajului plitei trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

– Plita pe gaz trebuie pozitionata la cel putin 60 de cm fata de orice corp de mobilier care depaseste planul de lucru, iar dulapurile suspendate trebuie pozitionate la o inaltime de aproximativ 42 de cm fata de plita.  Toate spatiile trebuie sa dispuna de ventilatie corespunzatoare.

– Instalarea plitelor incastrat este o procedura mai dificila decat in cazul celor care se monteaza pe blat. Necesita o fixare perfecta in blat cu ajutorul unor cleme speciale.

– Conectarea furtunului flexibil din inox trebuie facuta cu  atentie. Dupa conectare se va face o verificare pentru a vedea daca exista sau nu scurgeri de gaze. Pentru siguranta, aceasta operatiune trebuie realizata de un instalator autorizat cu experienta in montajul plitelor si aragazelor pe gaze, in sectorul 5.

– Conectarea cablurilor plitei la reteaua de curent electric se va face tot de catre un specialist.

– Adaptarea arzatoarelor la diferite tipuri de gaz si reglarea aerului la arzatoare se va face de catre un tehnician autorizat ANRE. In caz contrar, un reglaj necorespunzator poate genera diferite probleme .

La finalul lucrarilor de montaj aragaze, plite, pe raza sectorului 5 sau in alte zone un instalator autorizat ANRE va acorda factura si garantie.

Firma noastra va ofera servicii profesionale de montaj aragaze Sector 5, reparatii aragaze. Oferim garantie lucrare si preturi fara concurenta. Montaj aragaze sector 5, interventii rapide.

Servicii montaj aragaze:

Cartierul 13 Septembrie – Calea 13 Septembrie, Strada Progresul, Strada Drumul Sarii, Soseaua Panduri, Strada Lt. Col. Constantin Marinescu, zona Prosper.
Cartierul Rahova –  Calea Rahovei, Soseaua Bucuresti-Magurele, Soseaua Alexandriei, Str. Margeanului, Strada Teiua, Strada Garoafei, Strada Pucheni, Soseaua Salaj, Zona Liberty Center, Soseaua Viilor, Chirigiu, Soseaua Antiaeriana etc.
Cartierul Dealu Spirii – acoperim strada Dealul Spirii, zona Palatului Parlamentului, Hotel Mariott.
Cartierul Sebastian –  Strada Margeanului, Drumul Sarii, etc.
Cartierul Cotroceni –  Mall AFI Cotroceni, Strada Prof. Dr. Ghe. Marinescu, Splaiul Independentei, Strada C-tin Noica, B-dul Eroii Sanitari.
Cartierul Panduri – intervenim pe Soseaua Panduri, Zona Razoare, strada Dr. Dumitru Bagdasar, Strada Capitan Vijelie, Strada Ion Urdareanu.
Zona Hotel Marriott – acoperim zona Dr. Theodor Burghele, Piata Arsenalului, Palatul Parlamentului, Strada Ion Popescu Gopo, Strada Sirenelor.
Ghencea – actionam in B-dul Ghencea, Zona Brasov, zona Drumul Sarii, zona Cimitir Militar Ghencea, zona Stadion Steaua Ghencea, Piata Moghioros.

Echipa noastra de instalatori autorizati ANRE ofera servicii de montaj/instalare si reparatii aragaze Non-Stop in Bucuresti

Operatiunea de instalare, service sau reparare a unui aragaz trebuie facuta de catre personal specializat, cu materiale de calitate si respectand specificatiile producatorului si tinand seama de Normativul de gaze.

In cazul in care simtiti miros de gaz in incapere sau o cladire, trebuie sa luati imediat urmatoarele masuri:

  • inchideti imediat robinetul de gaz sau butelia;
  • orice tip de flacara deschisa, tigara sau aparat electric trebuie inchise si ele;
  • nu aprindeti lumina!
  • deschide usile si ferestrele pentru aerisirea incaperii;

Preturi si detalii la telefon sau prin email.