20 feb. 2022
Montaj aragaz

Alegerea aparatelor potrivite este un pas important spre începerea unei bucătării moderne și funcționale. În momentul achiziționării acestor articole, îndoiala cu privire la plita sau aragaz apare de obicei pentru mulți oameni. Dacă este, de asemenea, cazul dvs., asigurați-vă că urmați instrucțiunile articolului nostru.

Vom prezenta principalele caracteristici ale fiecărui model, pe lângă punctele care sunt de obicei considerate pozitive și negative. Scopul este de a vă ajuta să setați opțiunea potrivită pentru nevoile dvs. Deci, să profite de sfaturi!

Pro și contra aragazul clasic.

Aragazul convențional funcționează pe gaz și are în cuptorul încorporat diferențialul său mare. Din acest motiv, permite mai multe variații în timpul preparării rețetelor, care pot include alimente prăjite, gătite și coapte.

Un alt avantaj este că este relativ mai ieftin, în funcție de modelul aragazului, în comparație cu plita. În funcție de brand, îl puteți găsi în mai multe modele, cu variații de culori, dimensiuni și design.

Indiferent de dimensiunea sa, aragazul poate fi mutat cu ușurință dintr-un loc în altul. Această mobilitate vă permite să schimbați cu ușurință poziția aparatului în timpul unei schimbări de aspect.

Principalul său dezavantaj este faptul că este un element robust, care ocupă o suprafață considerabilă a bucătăriei. De asemenea, este mai dificil de curățat din cauza întreținerii cuptorului.

Pro și contra plitei de gătit

Cu versiuni care funcționează pe gaz, inducție sau electricitate.

La fel ca aragazul clasic., plita poate fi găsită în diferite dimensiuni și forme, precum și prezentarea diferitelor materiale – de la oțel inoxidabil la ceramică din sticlă colorată sau ștanțată.

Optiunile cu masa de sticla sunt foarte usor de curatat, asigurand practicitatea si economisind timpul utilizatorului. Acest tip de aragaz are si un aspect mai contemporan, fiind ideal pentru mediile cu acest stil.

Deoarece nu au cuptor încorporat, blaturile de gătit sunt perfecte pentru a economisi spațiu într-o bucătărie mică. Acest lucru poate fi un dezavantaj dacă vă place să pregătiți frecvent produse de patiserie, dar există întotdeauna opțiunea de a achiziționa un cuptor electric.

Sfaturi pentru luarea celei mai bune opțiuni

Este clar că ambele opțiuni au puncte pozitive și puține dezavantaje, deci este esențial să faceți o analiză atentă. Începeți prin a vă gândi la nevoile actuale, ordonând prioritățile în funcție de nivelul de relevanță al fiecăruia.

De menționat că atât plita, cât și aragazul convențional pot fi completate cu piese care se potrivesc finisajelor lor, menținând estetica bucătăriei armonice. Accesorii, cum ar fi hote sunt, de asemenea, interesante pentru filtrarea aerului și îndepărtarea mirosurilor din fum sau grăsime.

Acum că știți că este posibil să aveți rezultate bune cu ambele modele, iată principalii factori de luat în considerare atunci când alegeți între plită sau aragaz:

spațiu disponibil — aragazul de masă funcționează cel mai bine în bucătăriile compacte, mai ales dacă aveți puține arzătoare (arzătoare);

cost-beneficiu – cei care nu au un cuptor electric pot investi într-o sobă convențională pentru a avea două nevoi satisfăcute simultan;

aspectul dorit – plitele au un aspect mai curat și potrivite pentru mediile moderne, în timp ce aragazul are o notă clasică.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să găsiți electrocasnicele perfecte pentru a vă alcătui bucătăria. După ce te-ai decis asupra celui mai bun model de plită sau aragaz, caută produsele în magazine de încredere și care lucrează cu branduri cunoscute pentru calitate.

Concluzii pentru montaj-instalare plita sau aragaz clasic

Acum, avand toate informatiile necesare, veti fi probabil tentati sa faceti singuri aceasta operatie! Va recomandam, insa, insistent, sa nu omiteti sfatul de la inceput si anume acela de a apela la firme  atestate ANRE!  Desi pare simpla, montajul-instalarea plita sau aragaz clasic in mod necorespunzator poate aduce mari prejudicii, atat dumneavoastra cat si vecinilor.

Apelati la firme  atestate ANRE care va  oferi si garantie pentru lucrare si care stie exact de ce materiale omologate are nevoie. Nu va jucati cu focul!

Detalii pentru montaj sau instalare  plita sau aragaz clasic  la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !