17 sept. 2016

Montaj sau instalare aragaz  – cum procedam si la cine apelam?

Ti-ai dotat bucataria cu aparatura noua? Minunat! Mare grija acum la montajul sau instalarea aragazului! Daca nu te pricepi, cel mai bine e sa apelezi la un serviciu autorizat. De ce? O sa vedem in cele ce urmeaza.

Cine poate monta sau instala aragazul?

Operatia de montaj, instalare, service sau reparare aragaz trebuie realizata doar de firme  atestate ANRE  care au instalatori cu autorizare ANRE nu mesteri care monteaza si repara tot.  De asemenea, e necesara folosirea materialelor de calitate si care respecta normativele si standardele impuse de producatori.

Montaj-instalare aragaz la reteaua de gaze – materiale necesare

Racordarea aragazului la reteaua de gaze necesita:

 • doi robineti de gaz si un racord flexibil de inox.
 • In plus, pentru aragazele cu senzori de detectie a flacarii e nevoie si de un regulator de gaze. Acesta regleaza presiunea gazelor, eliminand variatiile care pot aparea la furnizare.
  O presiune normala, corespunzatoare bunei functionari si de care se va tine cont la montajul sau instalarea aragazului, este de 20mBari.
 • doua chei franceze sau chei pentru tevi;
 • un niplu – el fiind cel care face legatura intre conducta de gaze si racord;
 • banda de teflon si cateva garnituri.

Avantajele apelarii la un specialist autorizat pentru montajul – instalarea aragazului

Poate nu v-ati gandit, dar, apeland la un specialist autorizat in domeniu, veti reduce viitoarele cheltuieli si aveti unele avantaje majore. Un specialist stie exact ce are de facut la montajul sau instalarea masinii de gatit, indiferent de modelul ei, astfel incat dumneavoastra sa beneficiati de:

 • functionarea in parametrii normali si de siguranta a aragazului;
 • reducerea semnificativa a consumului;
 • prelungirea vietii aragazului dumneavoastra;
 • evitarea de costuri suplimentare si de pagube neprevazute.

Se ofera garantie pentru montajul – instalarea aragazului?

Cu siguranta ca o societate atestata ANRE  si care stie ce face, nu se va sfii sa va ofere garantie pentru lucrarea pe care o executa. Unii ofera chiar cinci ani garantie. Deci, daca ati beneficiat de o manopera de montaj –instalare aragaz, nu uitati sa intrebati de garantie pentru lucrarea respectiva.

Care sunt etapele montajului – instalarii aragazului?

Orice specialist stie exact unde se monteaza / instaleaza aragazul si va va indruma in acest sens. Cel mai potrivit loc este cel care ofera un spatiu de cel putin 25 mm in intre aragaz si perete.

Inainte de a incepe montajul, ne vom asigura ca robinetul de gaze este inchis. Urmeaza montarea niplului intre conducta de gaz care alimenteaza apartamentul si racordul flexibil. La conducta de alimentare a aragazului se va infileta regulatorul de gaze. La fiecare imbinare realizata, pentru a nu avea scurgeri de gaze, pe filet se vor folosi garnituri si banda de teflon.

Cum se verifica lucrarea de montaj – instalare a aragazului?

La final, lucrarea se va verifica. Dar nu cu bricheta sau un chibrit aprins!

Se va deschide robinetul de alimentare cu gaz, apoi  se va face verificarea cu aparat electronic pentru detectia gazelor si cu o pasta de apa cu sapun care se aplica la imbinari. Daca apar bule de aer, e semn ca sunt scapari de gaz.

Se inchide robinetul de alimentare si se verifica imbinarile respective, eventual se refac cu mai multa atentie. Poate fi din cauza garniturilor, sau, pur si simplu, nu s-a infiletat corect conexiunea.

Concluzii pentru montajul-instalarea aragazului

Acum, avand toate informatiile necesare, veti fi probabil tentati sa faceti singuri aceasta operatie! Va recomandam, insa, insistent, sa nu omiteti sfatul de la inceput si anume acela de a apela la firme  atestate ANRE!  Desi pare simpla, montajul-instalarea aragazului in mod necorespunzator poate aduce mari prejudicii, atat dumneavoastra cat si vecinilor.

Apelati la firme  atestate ANRE care va  oferi si garantie pentru lucrare si care stie exact de ce materiale omologate are nevoie. Nu va jucati cu focul!

Detalii pentru montaj sau instalare  aragaz  la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !