23 mart. 2022

În cazul în care ți-ai achiziționat recent un aragaz pentru bucătăria ta și nu știi cum să îl montezi sau nu ești cunoscător în domeniu, este cazul să apelezi la instalatorii autorizați pentru montaj aragaze pentru a evita diferite probleme ale acestor dispozitive, probleme care pot chiar să îți pună viața ta sau a celor dragi în pericol. Așadar, la cine apelăm pentru montajul aragazului?

Pentru montarea unui aragaz trebuie să apelăm la instalatori de la firme autorizate de ANRE. Nu ar trebui să ne punem încrederea în orice meșter care pretinde că ar cunoaște cât de cât domeniul, deoarece acest domeniu nu este făcut pentru oricine, datorită importanței pe care o deține în siguranță.

Ce materiale sunt utilizate în montarea unui aragaz?

Pentru racordarea aragazului la rețeaua publică de gaz sunt necesare următoarele instrumente:

  • În primul rând, cheile franceze comune, franceze sau chei pentru țevi;
  • Doi robineți pentru gaz și un racord din inox care este flexibil;
  • Un niplu, instrumentul care face legătura dintre conducta de gaze și racordul din inox menționat anterior;
  • Câteva garnituri și bandă de teflon;
  • Iar pentru aragazele noi cu senzori de detecție a flăcării este necesar și un regulator de gaze care are rol în reglarea presiunii gazelor și în eliminarea variațiilor care pot apărea în procesul furnizării.

Cât ar costa serviciile de montaj aragaz prestate de către un instalator autorizat?

În primul rând, prețul nu ar trebui să fie problema când vorbim despre lucruri precum siguranța personală. Însă, ca în orice domeniu, există diferențe de preț și toată lumea caută un raport preț – calitate destul de echilibrat.

Pentru a afla prețul lucrărilor de instalare a unui aragaz, este mai bine să contactați firma autorizată și să aflați prețul estimativ sau chiar prețul final.

Etapele procesului de montarea a aragazului

Un instalator autorizat va știi exact cum se montează un aragaz și vă va îndruma în acest sens pentru a beneficia de rezultate optime. Locul indicat pentru un aragaz este cel în care rămâne spațiu de cel puțin 25mm între aragaz și perete.

Chiar înainte de a începe procesul de montare / instalare, trebuie să ne asigurăm că robinetul de gaze este închis. După care urmează montajul nipului între conducta de gaz prin care se alimentează locuința și racordul flexibil din inox.

După care se va înfileta regulatorul de gaze menționat mai sus la conducta de alimentare a aragazului.

Banda de teflon și garniturile sunt utilizate cu rolul de a opri scurgerile de gaze prin locurile de îmbinare a țevilor.

Respectând acest proces pe care un instalator îl știe prea bine, veți beneficia de rezultateale dorite și nu va exista niciun risc cu privire la siguranța locuinței și a locuitorilor săi.

La final se va verifica lucrarea. Dar nu cu o brichetă sau cu un chibrit aprins, ci cu o soluție de săpun care se aplică pe îmbinările existente. Dacă apar bule de aer, acesta este un semn al unei scurgeri de gaz. Închideți supapa de alimentare și verificați conexiunile relevante, poate reparați-le cu mai multă atenție. Acest lucru se poate datora garniturii sau conexiunilor filetate incorect.

Acum că ai toate informațiile necesare, s-ar putea să fii tentat să o faci singur. Totuși, vă recomandăm insistent să nu ignorați sfatul de la început, care este să apelați la o firmă certificată ANRE! Deși poate părea simplu, instalarea și instalarea incorect a unui aragaz vă poate face mult rău dumneavoastră și vecinilor. Companiile care solicită acreditarea ANRE vor oferi, de asemenea, asigurări și garanții și știu exact ce materiale aprobate necesită.

În majoritatea cazurilor nu vei ști cum să-l instalezi, dar pentru siguranța casei tale și a celor dragi, cel mai sigur este să te bazezi pe cineva instruit în acest domeniu.