18 nov. 2016

Ce trebuie sa stim despre operatia cum se instaleaza plita pe gaz

Indiferent de modelul de plita pe care l-ati achizitionat, in manualul de instalare si utilizare pentru plite, inca de la inceput, este mentionat faptul ca instalarea plitei pe gaz trebuie realizata doar de catre un tehnician autorizat ANRE! In caz contrar se pierde garantia produsului respectiv, lucru deloc de dorit!

La cine apelam pentru instalarea plitei pe gaz?

Asa cum deja am mentionat, pentru instalarea plitei pe gaz aveti nevoie de un tehnician autorizat, iar pe acesta il puteti gasi in cadrul firmelor specializate in domeniu. Este recomandat sa evitati sa apelati la un tehnician autorizat independent si sa alegeti o firma, pentru ca firmele va ofera garantie pentru lucrare si pentru piesele utilizate si, deloc de neglijat, toata documentati care trebuie sa insoteasca o astfel de instalare pentru a nu pierde garantia produsului. Deci, pentru instalarea unei plite pe gaz, apelati la o firma specializata in domeniu si nu va complicati prin a chema un tehnician particular.

De ce este nevoie pentru instalarea unei plite pe gaz?

Daca veti apela la o firma atestata, ei vor aduce tot ce este necesar! Dumneavoastra trebuie doar sa aveti plita si sa ii chemati! Desigur, este nevoie de scule speciale, de un racord flexibil, de coturi, de regulator  si altele. In plus, instalarea are nevoie de un tehnician autorizat care sa va si emita documentele care trebuie sa insoteasca instalarea plitei pe gaz.

Etapele instalarii plitei pe gaz

Daca veti fi interesati sa cititi manualul de instalare a plitei pe gaz veti vedea ca acesta puncteaza fiecare etapa, si, mai mult, vine cu indicatii clare pentru tehnicianul autorizat! Iata care sunt, in mare, aceste etape:

  • Dezasamblarea plitei pe gaz – inainte de instalare, plita pe gaz trebuie pregatita si se vor elimina elementele de protectie la transport – folia protectoare, cartonul, benzile adezive, polistirenul; manualul mentioneaza ca dezasamblarea neconforma poate duce la pierderea garantiei produsului – un motiv in plus sa apelati la o firma specializata in instalari plite pe gaz!
  • Pozitionarea plitei pe gaz – este o operatie care trebuie sa respecte cateva standarde si, din nou, ea trebuie executata de un tehnician autorizat in instalari plite pe gaz. Astfel, ea trebuie sa fie la cel putin 60 de cm de orice corp de mobilierul care depaseste planul de lucru, iar dulapurile suspendate trebuie sa fie la o inaltime de cel putin 42 cm fata de plita pe gaz. E nevoie de spatii ventilate si care nu pot genera incendii.
  • Instalarea plitelor incorporate este un pic mai dificila – necesita si ele respectarea unor reguli si standarde bine stabilite si fixarea perfecta in blat cu ajutorul unor cleme speciale. Operatia este chiar mai complicata decat in cazul unei plite obisnuite, de aceea cel mai bine este sa apelati la un tehnician autorizat in instalare plita pe gaz. Acesta va sti ca, pentru asigurarea ventilatiei trebuie eliminat peretele posterior al mobilierului.
  • Conectarea furtunului flexibil din inox – e foarte important ca, dupa conectare sa se realizeze o verificare pentru a ne asigura ca nu sunt scapari de gaze. Verificarea se face cu o solutie de apa cu sapun si niciodata cu o flacara!
  • Conectarea cablurilor de alimentare la reteaua de curent electric – in prezent, mai toate plitele dispun de aprindere electrica, deci, la instalarea plitei pe gaz este necesara si conectarea la reteaua electrica.
  • Adaptarea arzatoarelor la diferite tipuri de gaz si reglarea aerului la arzatoare – acestea sunt operatii care necesita experienta si de care depinde buna functionare a plitei dumneavoastra. Un reglaj defectuos poate sa genereze probleme mari in ce priveste functionalitatea arzatoarelor.
  • Reglarea minimelor si maximelor la arzatoarele plitei – verificare se va realiza prin rotirea la minim si la maxim a butoanelor si a verifica daca flacara se mentine sau nu.
  • Eliberarea documentatiei de instalare plita pe gaz cu semnatura tehnicianului autorizat.

Se ofera garantie pentru instalarea unei plite pe gaz?

Cu siguranta ca o societate atestata ANRE  si care stie ce face, nu se va sfii sa va ofere garantie pentru lucrarea pe care o executa. Unii ofera chiar cinci ani garantie. Deci, daca ati beneficiat de o manopera de montaj –instalare plirei de gaz, nu uitati sa intrebati de garantie pentru lucrarea respectiva.

Detalii pentru instalare plita pe gaz la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !