18 nov. 2016

Ce trebuie sa stim despre operatia de instalare-montaj aragaze electrice

Montajul aragazelor electrice nu este foarte dificil, dar, pentru a nu pierde garantia produsului, toti producatorii recomanda ca operatia sa fie realizata de un electrician autorizat ANRE si sa fie insotita de un proces verbal de instalare aragaz electric. Cel mai bine, insa, ar fi sa contactati o firma specializata in montaj aragaze electrice – ea se va ocupa de tot, respectand totodata standardele si normele impuse atat pentru a va pastra garantia aparatului cat si pentru o functionare corecta si in deplina siguranta a acestuia.

Despachetarea inainte de montaj a aragazului electric

Pentru a nu pierde garantia aparatului, este recomandat ca, inca inainte de a-l despacheta, sa cititi cu atentie primul capitol din manualul de instalare si utilizare, si anume sectiunea unde se vorbeste despre despachetarea aragazului electric. Se recomanda ca toate materialele ramase si care au fost utilizate ca ambalaj, sa fie stranse si sa nu ramana la indemana copiilor. Ele sunt reciclabile in procent de 100%.

Reguli care trebuie respectate la instalare aragaz electric

Manualul de instalare si utilizare care insoteste aparatul, are un capitol intreg destinat regulilor de siguranta si securitate care trebuie respectate la montajul unui aragaz electric. Astfel:

 • Locul unde se instaleaza aragazul electric trebuie sa fie unul aerisit si uscat. Deci nu montam un aragaz electric intr-o bucatarie plina de umezeala!
 • Obiectele de mobilier din jur trebuie sa fie special concepute pentru a rezista la temperaturi crescute.
 • La montajul aragazului electric trebuie sa avem in vedere sa permitem un acces facil la elementele de control ale acestuia.
 • Daca este un aragaz electric incorporabil trebuie sa avem grija ca invelisul blatului de lucru sa fie termorezistent si, mai mult, sa fie aplicat cu un adeziv rezistent la temperaturi de pana la 100 grade celsius, pentru a nu se deforma sau deteriora. Spatiul necesar montajului aragazului electric trebuie sa respecte diagrama data de producator.
 • Daca avem si hota, aceasta se va instala la montajul aragazului electric, respectand, desigur, instructiunile producatorului.
 • In timpul montajului aragazului electric, cablul de alimentare trebuie sa fie scos din priza si, abia la final, se va realiza conectarea aragazului electric la sursa de curent electric.
 • Este absolut necesar ca priza de alimentare sa fie prevazuta cu protectie.
 • Inainte de a cupla aragazul la curent, verificati daca: panoul electric este prevazut sa suporte noua sarcina, sursa de alimentare are sistem de impamantare adecvat si stecherul este la indemana.
 • In cazul in care sesizati ca s-a deteriorat cablul de alimentare, este foarte important ca el sa fie inlocuit de o persoana autorizata, o firma autorizata sau un service autorizat!
 • Daca plita se sparge sau se deterioreaza este necesar ca aragazul electric sa fie decuplat imediat de la reteaua de curent electric.
 • Dupa instalarea aragazului electric si conectarea lui la sursa de curent, este recomandat sa verificati cu atentie ochiurile de pe plita – le puneti in functiune si vedeti daca se incing corespunzator. Foarte important este ca, inainte de a incepe sa il folosim, cuptorul sa il supraincalzim o data, la inceput si, daca observam ca iese un fum, e semn ca el trebuie curatat. Chiar daca este nou, e posibil ca, datorita proceselor de fabricatie, sa existe reziduuri si grasimi care trebuie indepartate. Desigur, le vom indeparta cu o carpa curata dupa racirea cuptorului. Pentru a grabi racirea lui vom lasa usa cuptorului larg deschisa.
 • In timpul functionarii, suprafetele aragazului electric pot atinge temperaturi foarte inalte, de aceea nu trebuie permis accesul copiilor in apropierea aragazelor electrice in functiune.
 • In urma montajului aragazului electric de catre tehnicianul autorizat, trebuie sa primiti documentele insotitoare acestei manopere, si anume un certificat pentru garantia lucrarii si un proces verbal de instalare care sa va asigure pastrarea garantiei.

Detalii pentru instalare-montaj aragaze electrice la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !