05 feb. 2017

Inlocuirea racordului flexibil de gaze, la expirarea duratei de utilizare

Intentionati sa construiti un imobil, pe care ulterior trebuie sa-l racordati la reteaua de gaze sau aveti nevoie de anumite interventii la instalatia de gaze, precum inlocuirea racordului flexibil de gaze pentru ca a expirat durata de utilizare? In autorizatia de construire adresata primariei trebuie inclusa si racordarea la utilitati, apoi cereti ajutorul unei firme furnizoare de gaze naturale.

In cazul folosirii unui racord flexibil, acesta trebuie sa fie atestat, agrementat tehnic pentru utilizarea in instalatiile de gaze naturale. Racordul flexibil se va inlocui obligatoriu la expirarea duratei de utilizare pentru a preveni eventualele pericole. Pentru inlocuirea racordului flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare trebuie sa solicitati ajutorul unei societati autorizate ANRE, cu care ati incheiat contractul de furnizare si se va tine cont de instructiunile date de producator. Acest serviciu include manopera si racordul flexibil metalic, iar costurile sunt suportate de catre abonat.

Racordul flexibil este o piesa de legatura intre masina de gatit-aragaz/centrala termica/convertor si instalatia de utilizare a gazelor naturale cu ajutorul caruia echipamentul este racordat mult mai usor la instalatia de gaze naturale. El trebuie sa fie atestat tehnic pentru utilizarea in instalatiile de gaze naturale, sa aiba termen de garantie si o durata de functionare specificata de producator.

Trebuie sa acordati o atentie mai mare si in ceea ce priveste achizitionarea celui mai sigur si rezistent racord. Atunci cand trebuie sa inlocuiti racordul flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare sau pentru ca s-a fisurat cel vechi e bine de stiut ca cele mai performante sunt cele metalice. Pe piata se regasesc racorduri flexibile pentru gaz din alama sau din inox, complet metalice, extensibile, a caror parte ondulata este realizata din tabla de otel inoxidabil, cu o grosime minima de 0,2 mm si omologate ISCIR. Acestea sunt un fel de tuburi gofrate, destinate conectarii consumatorilor la reteaua de gaze naturale.

Daca e necesara inlocuirea racordului flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare e important de retinut ca cele care nu sunt certificate, precum racordurile cu insertie textila, asemanatoare celor pentru apa, trebuie evitate.

Racordurile metalice sunt flexibile si extensibile, avand capete de tip MF, MM sau FF, cu armaturi metalice asamblate prin sudura. De asemenea, racordurile flexibile au dimensiuni variate, cele extensibile nu au mai mult de doi metri, au dimensiunile cu diametre 1/2″ sau 3/4″. In cazul in care este necesara inlocuirea racordului flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare este recomandata etanseizarea acestuia cu garnituri din cauciuc, rezistente la actiunea gazului natural.

Odata schimbat sau inlocuit un racord flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare acesta este garantat pe o perioada de 10 ani.

Orice abonat la sistemul de gaze naturale, care are in locuinta un aragaz, trebuie sa stie ca la cumpararea racordului, acesta trebuie sa fie atestat tehnic pentru utilizarea lui la instalatiile de gaze naturale, avand tot dreptul sa ceri vanzatorului sa prezinte certificatul de atestare.

Pe piata romaneasca exista o serie de racorduri de slaba calitate, care nu sunt omologate si nu au garantia in ceea ce priveste functionarea in timp.

De asemenea, atunci cand trebuie inlocuit racordul flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare, la cumpararea acestuia, trebuie sa stii ca fiecare produs are prevazut un termen de garantie si o durata de utilizare specificata de producator. Atentie, asadar la data fabricatiei inscriptionata pe fiecare produs in parte, termenul de garantie fiind de maxim 12 luni iar durata medie de viata de 10 ani. Dupa expirarea perioadei de utilizare este indicat sa se recurga la schimbarea racordului flexibil de gaze. Poti verifica preventiv la aragaz, daca perioada a fost depasita deja si ia masuri, inlocuieste urgent racordul flexibil la expirarea duratei de utilizare.

Detalii pentru Inlocuirea racordului flexibil de gaze, la expirarea duratei de utilizare la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !