28 mart. 2022
Montaj - reparatii aragaz incorporabil

Cuptoarele de bucătărie încorporate sunt acele cuptoare care sunt integrate în mobilierul de bucătărie. Sunt instalate împreună cu aragazul de bucătărie pentru a facilita gătitul.

Principalul dezavantaj al unui combo cuptor/plită în bucătărie este prețul. În schimb, cuptorul și plita incorporabile sunt mai elegante și se potrivesc mai bine cu designul bucătariei.

Cuptoarele electrice se încălzesc mai repede și mai uniform decât cuptoarele pe gaz. Cuptoarele cu gaz tind să fie mai fierbinți în partea superioară și mai reci în partea inferioară, iar dacă doriți o crustă uniformă peste preparat, va trebui să mutați preparatul între rafturi în timpul gătitului.

Care este procesul de montaj – instalare cuptor incorporabil

Cea mai obișnuită soluție pentru instalarea unui cuptor este sub plită, iar ideea de a instala cuptorul exact acolo unde ne dorim, ceea ce semnifică abandonarea stereotipurilor pe de-o parte și pe de altă parte rezolvarea infrastructurii și instalației.

Cuptoarele electrice sunt foarte ușor de instalat oriunde ai alege, prin conectarea la o priză sigură, cele mai complicate sunt evident mai scumpe, iar facturile la energie cresc și ele. În schimb, gătește alimente mai rapid și mai uniform și vei putea găti pe mai multe niveluri în același timp.

În ceea ce privește racordarea la rețea, cuptorul pe gaz îți pune cele mai multe probleme. Dacă îl instalezi departe de plită, poate fi necesară schimbarea instalației de gaz metan, care necesită proiect și personal calificat, și în orice caz vei avea nevoie de o racordare separată. Revizia tehnică trebuie efectuată și plătită la fiecare 2 ani atât pentru plită, cât și pentru cuptor. Pe de altă parte, cuptoarele pe gaz sunt în medie mai ieftine, iar facturile lunare de energie electrică sunt aceleași ca înainte.

Cum se desfășoară procesul de instalare a cuptorului incorporabil sumarizat în doar câțiva pași?

  • Despachetați și inspectați produsul;
  • Localizează și instalează cuptorul în mobilier;
  • Alimentarea este conectată (este absolut necesar lângă locul de instalare, aparatul (cuptorul electric) va fi conectat la rețea) pentru a asigura toate funcțiile furnizate de producător).

Cuptoarele electrice sunt alimentate de energie electrică, așa că trebuie să fiți foarte atenți când manipulați aceste aparate. Trebuie să opriți întotdeauna alimentarea când începeți procedura de instalare a unui cuptor electric. În timpul instalării, nu conectați cuptorul pentru a preveni curgerea curentului. Alegeți un serviciu profesional de instalare a cuptorului sau căutați ajutorul unui prieten. Procedura de instalare a cuptorului necesită două persoane care să manipuleze cuptorul pentru a evita accidentele în timpul mișcării, manipulării și instalării.

Criterii de alegere a cuptorului incorporabil

Iată o listă de sfaturi de luat în considerare înainte de a căuta cuptorul perfect:

  • Dimensiunile cuptorului incorporabil: acest lucru este foarte important atunci când înlocuiți un model vechi cu un model nou, mai ales dacă aveți o dimensiune specifică a dulapului în care va fi încorporat. Examinați cu atenție deschiderile și spațiile prevăzute de pereții interiori ai dulapului;
  • Funcțiile de auto-curățare: autocurațarea este una dintre cele mai comune caracteristici ale unui cuptor incorporabil, dar nu funcționează întotdeauna corect. Mulți clienți se plâng că electrocasnicele lor nu funcționează sau siguranțele electrice se ard atunci când încearcă să folosească autocurățarea;
  • Design-ul cuptorului incorporabil: deși designul nu este o considerație funcțională, este important pentru mulți dintre noi. Amintiți-vă că un design mai frumos și mai modern costă de obicei mai mult. Un finisaj din oțel inoxidabil costă în general cu câteva sute de lei mai mult decât unul vopsit în alb și are dezavantaje la colectarea amprentelor;
  • Numărul de rafturi și poziția acestora: cu cât aveți mai multe opțiuni pe rafturi, cu atât mai eficient puteți utiliza cuptorul, puteți gestiona cantități mari de gătit și puteți muta recipientele mai aproape sau mai departe de sursa de căldură.