18 nov. 2016

Instalare plite electrice vitroceramice si inductie electrica

Indiferent de modelul achizitionat, in manualul de utilizare si instalare a plitei electrice vitroceramice si cu inductie electrica este mentionat cat se poate de clar ca operatia trebuie realizata de un tehnician autorizat. Acest lucru este strict legat de posibilitatea de a pierde garantia in cazul unei instalari necorespunzatoare. Cel mai bine ar fi sa apelati la o firma specializata in domeniu, pentru ca, sigur, in cadrul ei sunt tehnicieni autorizati si cu experienta.

Etapele pentru montajul plitei electrice vitroceramice si inductie electrica

Este foarte important sa cititi cu atentie instructiunile pe care le gasiti in manualul de instalare si sa tineti cont de sugestia, repetata si scrisa chiar cu majuscule, ca instalarea plitei electrice vitroceramice si inductie electrica sa fie realizata doar de un tehnician calificat in domeniu! Si mai bine ar fi sa nu ezitati sa apelati la o firma specializata in domeniu, pentru ca ea este in masura sa va ofere toate actele care trebuie sa insoteasca manopera de montaj a plitei electrice vitroceramice si inductie electrica.

Iata care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie tinut cont in timpul montajul plitei electrice vitroceramice si inductie electrica:

  • Pozitionarea plitei – de obicei aceste plite sunt incorporabile intr-un corp de mobilier. De aceea, prima operatie este aceea de a pregati spatiul unde se va realiza instalarea plitei electrice vitroceramice si inductie electrica. In functie de model, se va face o deschidere in corpul de mobilier corespunzatoare cu dimensiunile plitei pe care urmeaza sa o montam. Sistemele de fixare a plitei sunt gandite pentru un mobilier cu grosime de 2 cm, 3 cm sau 4 cm, iar unele modele au inclus in pachet si un sablon pentru decuparea corespunzatoare a mobilierului. De obicei, distanta minima recomandata intre plita si corpurile de mobilier de deasupra este de 65 cm, dar sunt si cazuri in care instructiunile pentru instalarea plitei electrice vitroceramice si inductie electrica sunt un pic diferite. Desigur, se vor urma instructiunile oferite de producatori! Corpul de bucatarie pe care se face instalarea trebuie sa fie bine fixat. De asemenea, mobilierul trebuie sa fie unul special gandit pentru a rezista la temperaturi de pana la 100 grade celsius si a nu se deteriora.
  • In cazul in care se doreste un sertar pentru obiecte de uz casnic necesare folosirii plitei, este absolut necesar sa se instaleze un panou despartitor intre acestea, panou care sa previna contactul accidental cu suprafata fierbinte a plitei. Intre el si plita trebuie sa fie cel putin 2 cm. Ca alternativa, se poate solicita de la serviciul tehnic un panou detasabil care sa corespunda modelului de plita pe care il aveti.
  • Este recomandat ca in timpul montajului plitei electrice vitroceramice si inductie electrica, sticla de deasupra plitei sa fie acoperita pentru a o proteja, pentru ca se poate sparte foarte usor daca nu suntem atenti.
  • Urmeaza pozitionarea clemelor pe care le veti gasi in chitul de instalare a plitei electrice vitroceramice si inductie electrica. Fixarea lor se realizeaza diferit in functie de modelul de plita pe care l-ati achizitionat si trebuie sa respecte indicatiile producatorului.
  • Dupa ce am fixat plita urmeaza sa o conectam la reteaua electrica. Dar, e recomandat ca inainte de conectare sa ne asiguram ca panoul electric si sigurantele corespund consumului la care le vom supune. Si, deloc de neglijat, daca tensiunea si frecventa sunt conforme cu valorile specificate pe placuta de caracteristici a plitei (situata undeva in partea de jos), pe certificatul de garantie a acesteia, sau in specificatiile tehnice primite de la furnizor. Conectarea se face fie printr-un intrerupator omnipolar, fie printr-o priza adecvata intensitatii pe care o va suporta si care necesita o distanta de cel putin 3 cm intre contacte pentru a facilita debransarea in caz de pericol sau atunci cand plita se curata.

Detalii pentru Instalare plite electrice vitroceramice si inductie electrica la telefon sau prin email.

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !